Οικογενειακές Υποθέσεις

Στις "Οικογενειακές Υποθέσεις" ο Δημήτρης Τσουμπλέκας επισκέφτεται τοπία της παιδικής ηλικίας, υπό την οπτική γωνία του ενηλίκου. Στις φωτογραφίες, τα βίντεο και τις εγκαταστάσεις του χρησιμοποιεί τη γλώσσα των παραμυθιών για να διηγηθεί αλληγορίες γύρω από την οικογενειακή ζωή. 

Περισσότερα...
 
Pictionary

Στο Pictionary, μια ενότητα έργων που έχουν εκτεθεί ήδη στο Zagreus Project του Βερολίνου, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στο Κέντρο CRAK (Sete, Γαλλία) ο Δημήτρης Τσουμπλέκας επεξεργάζεται σχέδια που προέρχονται από εικονογραφημένα γερμανικά λεξικά της δεκαετίας του 20. Για την παρούσα έκθεση ο καλλιτέχνης επιλέγει και συσσωματώνει εκτυπώσεις και animation που συνδέονται με τη γυναικεία ταυτότητα. Ειδικότερα το βίντεο Little Black Dress είναι η ιστορία μιας γυναίκας που την τρώει το σκοτάδι- μια αναφορά του καλλιτέχνη στην ασθένεια, την απώλεια και το θάνατο.

Περισσότερα...
 
Πατάτας

Γεια σας !
Με λένε Πατάτα και είμαι δώδεκα χρονών.
Σήμερα όμως νιώθω γέρος.
Το βάρος της ύπαρξης μπορεί να γίνει ανυπόφορο μερικές φορές.
Μιλάω γι’ αυτές τις μέρες, που όλα σου φαίνονται εντελώς μάταια και είναι αδύνατον έστω και να σηκωθείς από το κρεβάτι.
Το να αντικρίσεις τον  εαυτό σου στον καθρέφτη μπορεί να ’ναι το πιο επικίνδυνο πράγμα στον κόσμο.
Η μοναδική ελπίδα επιβίωσης είναι να τρυπώσεις στο ζεστό σου κρεβάτι, να μπουκωθείς με φρυγανιές  και τσάι, να κουκουλωθείς με την κόκκινη κουβέρτα σου.

Περισσότερα...
 
The first Image

Centre Régional d'Art Contemporain Languedoc Roussilon, Sète, (C.R.A.C.)

26, QUAI ASPIRANT HERBER - 34200 SÈTE - FRANCE
TEL : 33 (0) 4 67 74 59 57
FAX : 33 (0) 4 67 74 23 23

Περισσότερα...